سرانجام ایران خودرو طرح آغاز پیش فروش تارا اتوماتیک را اعلام کرد. همه چیز درباره موتور تارا ، گیربکس ، مشخصات ظاهری و امکانات خودرو را بخوانید.
بیت ران – گروه صنعتی ایرانخودرو برنامه پیش فروش تارا اتوماتیک با موعد تحویل هشت ماهه تا یکساله را از فردا به اجرا میگذارد.
طرح پیشفروش تارا اتوماتیک از فردا به مدت سه روز به اجرا گذاشته میشود و مشتریان برای ثبت نام نهایی از طریق قرعهکشی انتخاب خواهند شد.
مراسم قرعهکشی که روز شنبه ۱۶ بهمنماه با حضور نمایندگان نهادهای نظارتی برگزار خواهد شد، به صورت زنده از طریق سایت ایرانخودرو به نشانی ikco.ir و صفحه رسمی این شرکت در آپارات به نشانی ikco_ir پخش خواهد شد.
متقاضیان میتوانند، در زمان مقرر با مراجعه به سایت فروش اینترنتی محصولات ایرانخودرو به نشانی esale.ikco.ir نسبت به ثبت نام اولیه اقدام کنند.
شرایط فروش
خریداران درصورت برنده شدن در قرعه کشی، باید ۱۶۶ میلیون تومان به عنوان پیش پرداخت، واریز کنند.
این خودرو در رنگ های مشکی، خاکستری، نقره ای، آبی کبود و آبی رویال قابل عرضه است.
موعد تحولی اعلام شده، شهریور الی بهمن ماه سال ۱۴۰۰ خواهد بود.
رونمایی از تارا اتوماتیک و بررسی بیت ران
۲۵ شهریور ماه ۱۴۰۰ ایران خودرو از این محصول رونمایی کرد.
در مراسمی که ایران خودرو میزبان آن بود یک دستگاه تارا دنده اتوماتیک رونمایی شد که با رنگی خاص حاضر شده بود. خبرنگار بیت ران تا آنجا که فرصت و اجازه داشت، این خودرو را از نزدیک بررسی کرد که در ادامه می آید:
تارا در نمونه اتوماتیک در قسمت ظاهری به سانروف مجهز شده است و تریم داخلی هم تغییرات جدیدی دارد.
پیشرانه
این خودرو به پیشرانه TU5 Plus مجهز است که قادر به تولید 113 اسب بخار قدرت و 144 نیوتون متر گشتاور است. این پیشرانه به سیستم انژکتور پاشش چند نقطه ای سوخت هم مجهز است.
بنا بر اعلام شرکت ایران خودرو مصرف سوخت ترکیبی این خودرو هفت لیتر در صد کیلیومتر است.
پیشرانه TU5 Plus نمونه ارتقا یافته پیشرانه TU5 است.
نمای ظاهری
این خودرو روی پلت فرم خودروی پژو 301 توسعه پیدا کرده است که بنظر می رسد محصول فرانسوی طراحی جذاب تری دارد.
در نمای ظاهری سانروف با ابعاد مناسب تعبیه شده و همچنین آینه های جانبی مجهز به چراغ راهنما شده اند و از نوع جمع شونده برقی هستند.
در قسمت عقب خودرو از چراغ های به هم پیوسته استفاده شده است اما به دلیل عرض کم خودرو، نمای عقب باریکتر به نظر میرسد.
همچنین جای خالی یک دیفیوزر اسپرت هم حس می شود.
سیستم انتقال قدرت
تارا اتوماتیک به گیربکس شش سرعته ساخت شرکت DAE چین مجهز شده است، همان نمونه ای که بر روی دنا پلاس توربو اتوماتیک هم استفاده شده است.
این گیربکس تعویض دنده های نرمی دارد و تجربیات مصرف کنندگان نشان از عملکرد خوب آن دارد.
دست دنده خودرو هم به نسبت محصولات دیگر ایران خودرو خوب طراحی شده و حس خوبی دارد.
کابین و امکانات رفاهی
صندلی ها در نمونه اتوماتیک از ترکیب چرم و پارچه ساخته شده اند. کیفیت قطعات پلاستیک استفاده شده کاملا معمولی است اما به نسبت خودروهایی مانند پژو پارس و رانا اندکی بهتر است.
صندلی های جلو هم برقی شده اند و کیفیت معمولی دارند.
د رروز رونمایی بهروز احمدزاده رییس اداره پیش توسعه محصولات جدید ایران خودرو زمان عرضه این مدل از تارا را آبان ماه 1400 اعلام کرده بود.
آشنایی با تارا اتوماتیک بر اساس اطلاعات اعلام شده از سوی ایران خودرو
تولید انبوه تارا اتوماتیک از ابتدای آبان ماه ۱۴۰۰ آغاز شده است. این نسخه نسبت به نسخه مجهز به جعبه دنده دستی، به تجهیزات بیشتری مجهز شده است.
مدیر طراحی سیستمهای برق، الکترونیک و پلتفرم ایرانخودرو، درباره این محصول گفت: در محصول تارا اتوماتیک، از سامانه ورود و استارت بدون کلید استفاده شد. این اقدام در هماهنگی با شبکه برق و الکترونیک و سامانه مدیریت موتور و گیربکس صورت گرفته است. این سامانه موجب میشود تا علاوه بر امکانات رفاهی برای راننده، خودرو از امنیت بالایی نیز برخوردار شود.
بهره وری از سامانه کنترل پایداری
سید احمد مدیرقمی با اشاره به اینکه تارا اتوماتیک مجهز به سامانه کنترل پایداری بهروز است، گفت: نسخه دستی تارا نیز به سامانه کنترل پایداری تجهیز شده است؛ این، نخستین بار است که یک محصول ایرانی به این سیستم مجهز میشود. در محصول جدید تارا اتوماتیک، کالیبراسیون گیربکس به دلیل ارتباط با دیگر سیستمها، نسبت به خودروهای دیگر شرایط بسیار پیچیدهتری داشت. خوشبختانه با وجود زمان کم برای مناسبسازی استفاده در فصول سرد و گرم سال، به طور بسیار مطلوبی در این خودرو توسعه یافته است.
ترمزگیری مستقل هر چرخ در صورت انحراف از مسیر؟
سید احمد مدیرقمی کنترل پایداری را سامانهای در راستای ایمنی راننده و سرنشینان دانست و تصریح کرد: این سامانه سبب میشود تا در صورتی که به هر نحوی خودرو از مسیر خود منحرف شود، با ترمزهایی که به صورت مستقل بر هر چرخ عمل میکنند، یا با در اختیار گرفتن سیستم گاز، از انحراف خودرو، چرخش و واژگونی جلوگیری شود.
جلوگیری از لغزش خودرو
وی افزود: اگر خودرو در موقعیتهای سربالایی و شرایط بارندگی، یخزدگی، شن و ماسه و دیگر سطوح لغزنده قرار گیرد، در چرخها سُرخوردگی ایجاد نمیشود. با کنترلی که بر سیستم گشتاور موتور و تعویض دنده اعمال میشود، امکان حرکت بدون هرزگردی چرخها فراهم میشود.
تجهیز تارا به سیستم HSA
مدیرقمی با بیان اینکه امکان دیگری هم در محصول تارا اتوماتیک و هم در نمونه دستی تعبیه شده، جلوگیری از پس زدن در زمان شروع حرکت در سربالایی است، اظهار کرد: این امکان نیز که به HSA معروف است، به وسیله سامانه کنترل پایداری فراهم میشود.
وی بیان کرد: سامانه ورود و استارت بدون کلید و باز شدن درها به صورت لمسی، تنها بخشی از امکاناتی است که سیستم برق و الکترونیک تارا اتوماتیک فراهم آورده است.
به گفته وی، باز شدن هوشمند درِ صندوق عقب به عنوان امکانات آتی این محصول در نظر گرفته شده است.
سامانه RLS
او در مورد سامانه «RLS» موسوم به اتولایت و حسگر باران گفت: با بهرهگیری از این سامانه، چراغها از حسگر نور و برفپاک کنها از حسگر باران فرمان میگیرند. به این ترتیب، در صورت تنظیم در حالت اتوماتیک، برفپاککن با بارش باران به صورت خودکار شروع به کار میکند. ضمنا در صورت تنظیم چراغها در حالت اتوماتیک، در موقعیتهایی مانند ورود به تونل یا پارکینگ، چراغها به صورت خودکار روشن و خاموش میشوند. حالت خودکار برفپاککن و چراغها توسط راننده فعال یا غیرفعال میشود.
مدیرقمی اضافه کرد: علاوه بر امکانات یاد شده، تارا اتوماتیک، مجهز به سامانه نمایش فشار باد چرخها و آینههای تاشونده برقی نیز هست.
تارا اتوماتیک بزودی وارد بازار خواهد شد
وی ضمن اعلام این که تارا اتوماتیک بهزودی به تولید انبوه میرسد، به توان و ظرفیت تولید اشاره کرد و گفت: پیشبینی میشود، با توجه به رقابتپذیر بودن این محصول، استقبال بالایی از سوی مشتریان و بازار صورت گیرد. بر همین اساس، امکان افزایش ظرفیت تولید با همکاری سازندگان زنجیره تامین وجود خواهد داشت.
بیشتر بخوانید:
خدا کنه سیستم ضد لغزش و دیگر سیستم هاشون هم مثل ایربگ هاشون نباشه که کلی تبلیغش کردند و پولش رو هم از مشتریان بی چاره گرفتند و در آخر هم هیچکدومش باز نشد