در اصل کرمان موتور پول مرسدس بنز را میگیرد و به شما خودرو درجه دو چینی تحویل میدهد.سامان نوروزی مدیر عامل شرکت خودروسازی کرمان موتور در مراسم رونمایی این خودرو ادعا کرده است شرکت کرمان موتور (که هم اکنون تنها مونتاژ خودروهای چینی است) سال ۱۴۰۵ ارزشمندترین خودروساز خاورمیانه خواهد شد.
این ادعای عجیب در حالی است که این شرکت تاکنون تنها مونتاژ کار بوده است و از مونتاژ کار شرکتها کرهای با عقب گرد تنها تبدیل به مونتاژ کار خودروهای درجه دو چینی شده است.
وی ادامه داد: در سال ۱۴۰۲ ظرفیت تولید را به ۲۰۰هزار دستگاه افزایش خواهیم داد.
KMC J7 محصول جدید کرمان موتور
KMC J7 در چین
KMC J7 در بازار چین SEHOL A5 PLUS نام دارد. این خودرو در چین با فروش ۹۲۷ دستگاهی در ماه، هشتاد و سومین خودرو سدان پر فروش کشور چشم بادامیهاست.
مشخصات فنی KMC J7
سدان جدید کرمان موتور از موتور ۱/۵ لیتری توربو بهره خواهد برد. این موتور قادر است ۱۸۴ اسب بخار در ۵۵۰۰ دور در دقیقه را به محور جلوی SEHOL A5 PLUS منتقل کند.
گشتاور آن نیز ۳۰۰ نیوتن متر بوده که از دور ۱۸۰۰ تا ۳۵۰۰ دور در دقیقه در دسترس قرار دارد. این موتور که با کد HFC4GC1.6E شناخته میشود استاندارد آلایندگی Country6 کشور چین را دارد.
تزریق سوخت به درون سیلندرهای این موتور بطور مستقیم انجام میشود. کمپانی مادر نیز تأکید دارد که میبایست از سوختی با اکتان حداقل ۹۲ برای A5 Plus استفاده کرد. از همین رو، احتمالاً این موتور در آینده با مشکل عدم سازگاری با بنزین ایران مواجه خواهد شد.
با کیفیتترین بنزین ایران از سوی پالایشگاه ستاره خلیج فارس عرضه میشود. گفته میشود بنزین این پالایشگاه در حد و اندازههای استاندارد یورو شش است. اما حقیقت این است که بنزین این پالایشگاه نیز بر اساس استاندارد ملی isiri ۴۹۰۴ ساخته میشود. این بنزین مشابه یورو چهار است. یعنی باکیفیتترین بنزین ایران نیز اکتانی فراتر از ۸۷ ندارد.
در نتیجه نه تنها A5 Plus، بلکه شمار زیادی از خودروهای توربو امروزی در کشورمان با مشکل سازگاری با بنزین ایرانی رو به رو هستند.
SEHOL گیربکسی که برای A5 Plus انتخاب کرده از نوع دبل کلاچ است. این گیربکس شش سرعته WDCT نامیده شده و از نوع خیس گیربکسهای دو کلاچه بشمار میرود. سیستم تعلیق این خودرو در محور جلو از نوع مکفرسون است. در محور عقب هم از بازوهای مولتی لینک استفاده شده است.
قیمت KMC J7 در چین
این سدان در بازار چین حدود ۵۰۰ میلیون تومان قیمت دارد.
KMC J7 چه امکاناتی دارد؟
ایربگهای راننده و سرنشین کناری، سنسور پارک عقب، فرمان چند منظوره، دوربین دید عقب، کروز کنترل، ترمز پارک اتوماتیک، کنترل حرکت در سربالایی، نمایشگر ۳/۵ اینچی پشت فرمان، صندلیها با روکش چرم مصنوعی، تنظیم دستی صندلیهای ردیف جلو، مانیتور ۱۰/۴ اینچی لمسی، چراغهای LED جلو و عقب، آیینههای برقی و ایرکاندیشن دستی از جمله امکانات پایه این خودرو بشمار میروند.
در تیپهای متوسط امکاناتی چون ایربگهای کناری برای سرنشینان جلو، دوربین ۳۶۰ درجه، استارت دکمهای، ورود بدون کلید، کلیدهای تعویض دنده پشت فرمان، کروز کنترل آداپتیو، هشدار تصادف، ترمز اضطراری، سانروف، نمایشگر ۷ اینچی پشت فرمان، شارژر بدون سیم موبایل، صندلیهای اسپرت، Voice Control، شش بلندگو برای سیستم صوتی بجای چهار عدد، نورپردازی داخلی، سنسور باران، ایرکاندیشن تک نقطهای با خروجی عقب نیز به شمار امکانات تیپ پایه اضافه میشوند.
در گرانترین نسخه SEHOL A5 PLUS شاهد دوربین ۳۶۰ درجه با پرسپکتیو ۱۸۰ درجه، کروز کنترل حساس به سرعت، پارک اتوماتیک، هشدار نقاط کور، هشدار حرکت بین خطوط، قابلیت حرکت بین خطوط، تابلوخوان، دوربین ثبت وقایع، سانروف پانورامیک، کیت اسپرت بدنه، صندوق عقب برقی، چرم واقعی صندلیها و فرمان، تنظیم برقی صندلی راننده، گرمکن صندلی راننده، زیر آرنجی ردیف جلو و عقب، جالیوانی عقب، خروجی برق ۱۲ ولت، هشت اسپیکر برای سیستم صوتی، فیلتر pm2.5 تهویه مطبوع و لباس مخصوص برای TrackDay (آپشنال) هستیم.
چرا نام این خودرو SEHOL است؟
برند SEHOL در سال ۲۰۱۸ توسط JAC، فولکس واگن و SEAT ایجاد شد. SEHOL در حقیقت برای این بوجود آمد تا محصولات SEAT در چین با چنین برندی عرضه شوند.
قوانین مالکیت برندها در چین تغییر کرده است. از همین رو اکنون برندهای خارجی میتوانند با خرید سهام کمپانیهای چینی خودروهای پلاگین هیبرید و تمام برقی تولید کنند.
فولکس واگن هم با بهرهگیری از این شرط جدید، اقدام به خرید سهام JAC کرد. براساس دادههای پایگاه اطلاعاتی refinitiv شرکتهای دولتی چینی بیش از ۴۰ درصد از سهام JAC را در اختیار دارند.
از طرفی دیگر شرکت مادر Anhui Jianghuai Automobile Group Holding نیز ۲۴ درصد از این سهام را در تملک خود دارد. از همین رو سهم فولکس واگن از JAC کمتر از ۵۰ درصد است.
JAC از سال ۲۰۲۰ شروع به تغییر نام محصولات سری Jiayue به SEHOL کرد. از همین رو برخی از محصولات این برند با نشان SEHOL به بازار عرضه میشوند. A5 Plus نیز یکی از این محصولات است.
سدان A5 Plus از سال ۲۰۱۹ با نشان Jiayue تولید میشد. به همین دلیل است که برخی از رسانهها از این خودرو تحت عنوان J7 نام میبرند. اما نام این خودرو از سال ۲۰۲۱ به SEHOL A5 Plus تغییر کرد.
پروژهای که به این خودرو حیات بخشید A432 نام داشت. طرح اصلی بدنه آن در مرکز ایتالیایی JAC ایجاد شد و Daniele Gaglione که سابقاً در آلفارومئو کار کرده بود خطوط آن را رسم کرد.
آمار فروش KMC J7 در چین
براساس اطلاعات منتشر شده، A5 Plus اکنون در رده ۸۳ فروش خودروهای سدان در بازار چین قرار دارد. یعنی خودروهایی چون BYD F3 (رده ۳۷) و آریزو ۵ (رده ۴۸) وضعیت بهتری از این خودرو در فروش دارند. البته نا گفته نماند که آریزو ۶ با حضور در رده ۸۵، فروش به مراتب پایینتری از A5 Plus در بازار چین دارد.
A5 Plus در ژانویه ۲۰۲۲ تنها ۱۹۴ مشتری داست. در فروردین ماه سال جاری فروش آن به ۹۲۷ دستگاه در چین رسید.
KMC J7 را بخریم یا خیر؟
همه چیز به قیمت نهایی این خودرو بستگی دارد. متأسفانه مشتری ایرانی انتخاب دیگری به غیر از چینیهای مونتاژی ندارد. با آنکه این خودروها استانداردهای جدیدی را با خود به کشورمان وارد میکنند، اما همچنان با استانداردهای روز دنیا فاصله بسیاری دارند.
بیشتر بخوانید:
بد نیست این نکته رو هم یادآوری کنیم که ذائقه چینی ها در خرید خودرو با ایران کاملا متفاوته. چینی ها چراغ های بزرگ تر رو بیشتر دوست دارند و خطوط سیال ولی در ایران بیشتر ظاهر مدرن تر با چراغ های کشیده و خطوط شکسته مورد پسند خریداره در واقع ایرانی ها ذائقشون بیشتر اروپایی هستش تا آسیایی برای همین شک نکنید این خودرو تو ایران طرفدار زیاد خواهد داشت. فنی این خودرو هم قطعا نیاز مشتری رو برآورده خواهد کرد با موتور به نسبت قوی و گیربکس دو کلاچه تر که تو ایران طرفدار داره سیستم تعلیق مناسب و مهمتر از همه سطح آبشن بالای این خودرو در نتیجه تو این بازار بی کیفیت و انحصاری که جولانگاه چینی ها شده قطعا ازین خودرو استقبال میشه ولی خب قیمتی که برای این ماشین در نظر گرفته شده اصلا معقول نیست. مشخصا کرمان موتور باید در زمینه بازاریابی این محصول انرژی زیادی بزاره چون با تمام مشخصات خوبی که داره قیمتش برای اقلیتی از جامعه توجیح شدست خصوصا که خودرو های چینی درصد استهلاک بالایی هم دارن و چون خودرو در ایران سرمایه محسوب میشه عملا مشتری این خودرو بیشتر دلالان خواهند بود نه مصرف کنندگان.
درود ، اقای امین ازاد در فضای مجازی شنیدم که یک شرکت چینی برای سرمایه گذاری و ساخت خودرو در ایران درخواست مالکیت معدن مس کرده؟ ایا واقعیت دارد؟
سپاسگزارم،