طراح خودرو ری را / خودرو ریرا با توضیح درباره طراحی ظاهری و داخلی این محصول درباره ایجاد یک خط طراحی مشخص برای محصولات ایران خودرو و ویژگی های آن گفت.
بیت ران – امین آزاد: حسین سلیمانی طراح ریرا، در حاشیهی مراسم رونمایی از این محصول جدید ایران خودرو در گفت و گوی اختصاصی با بیت ران از ویژگی های این ظاهری ریرا و نیز خطوط طراحی در محصولات آینده در ایران خودرو گفت.
بیت ران: قبول دارید که در طراحی این خودرو از خودروهای چینی که نمونه هایی از آنها در ایران هم هست، الهام گرفتید؟
سلیمانی: بله شباهت هایی هست، این شباهت همیشه وجود دارد. در بین خودروهای روز اروپا هم این شباهت ها را می بینیم. به دلیل وجود تنوع زیادی که هست، اگر شبیه یک سری از خودروها نباشیم، شبیه یک تعداد دیگر هستیم.
بیت ران: چرا از چراغ های دو تکه استفاده کردید؟ انتقادهایی برای استفاده از این نوع چراغ ها در محصولات اخیر ب ام و وجود دارد و شما دقیقا به همین سمت رفتید.
سلیمانی: این چراغ های دو تکه در خودروهای کراس اوور باب است. و طبق همان بنچ مارک ها چاره ای نبود به جز اینکه به همان سمت برویم و گریزی برای این موضوع وجود ندارد. البته شاید انتقادات به ب ام و تنها به دلیل نوع چراغ ها نبوده، شاید اشگودا بهتر استفاده کرده و انتقادی هم به این محصولات وارد نباشد.
بیت ران: خیلی سعی کردید از خطوط طراحی پژو به ویژه پژو ۲۰۰۸، در طراحی ریرا فاصله بگیرید. چه تغییراتی ایجاد کردید تا این محصول جدید ایران خودرو هویت جدید و مستقلی داشته باشد؟
سلیمانی: بله قطعا همینطوره. سطوح سیال و سادگی که ریرا دارد در سبک طراحی خودروهای فرانسوی نیست. در برخی برندها وجود دارد و همین خطوط و احجام به وجود آمده باعث فاصله گرفتن از طراحی خودروهای فرانسوی می شود. تمام این ویژگی ها باعث می شوند اینجا (در ایران) این طراحی ویژه و منحصر به فرد باشد.
بیت ران: فکر می کنم خیلی سعی کردید تا سال های آینده این طراحی از مد نیفتد!
بله! سبک طراحی باید طوری باشد که نیازی نباشد به سرعت، مثلا در دو سه سال آینده نیاز به فیس لیفت پیدا کنیم و قدیمی شود.
بیت ران: جلو پنجره خودرو را مثل محصولات ب ام و بزرگ کردید. این باعث می شود مشکل هواخوری موتور حل شود و مشکلی که الان در همین زمینه در دنا وجود دارد را نداشته باشیم.
سلیمانی: طبیعتا برای همین منظور این طراحی انجام شده. در ادامه سیستم خنککاری هم به روزرسانی شده است. در کنار همه این موارد باعث بهتر شدن خنک کاری موتور خودرو می شود.
بیت ران: در طراحی داخلی خودرو هم تغییرات زیادی ایجاد شده و از سبک ال سی دی ب ام و تقلید کردید.
سلیمانی: این هم ترند طراحی است. دو ال سی دی 12 اینچی در خودرو هست. که در ساده ترین حالت برای اینکه به قول شما زود از چشم نیفتد، این است که به سبک مرسدس ساده طراحی شود. نگران بودیم که اگر کمی بازی و حرکت اضافه کنیم یک سال بعد خسته کننده شود.
بیت ران: مشکلی که در محصولات ایران خودرو وجود دارد، این است که یک خط طراحی مشترک ندارند. تارا یک راه را رفته و ریرا یک راه دیگر را و هر خودرو یک سازی می زند. چطور می خواهید این را تغییر دهید؟
سلیمانی: در کا ۱۲۵ / K125 این اتفاق خواهد افتاد و به خط طراحی مشترک می رسیم. یعنی همان چراغ های دو تکه، ترکیب گریل و سرفیس ها و … چیزهایی هستند که باید روی خودروهای آینده ایران خودرو باشند.
بیت ران: پس به این ترتیب روی تی اف ۲۱ / TF21 خودروی هاچبکی که قرار است روی همین پلتفرم توسعه پیدا کند، شما از همین خطوط طراحی استفاده می کنید؟
سلیمانی: حالا خواهیم دید!
بیشتر بخوانید:
بعد از شاهین، این دومین طراحی خودرو داخلی جناب سلیمانی بود واقعا دستمریزاد داره
خدا از دهنت بشنوه خودروسازی پیشرفت کنه.ما که بخیل نیستیم.ولی به قول یکی ا بچه ها تا بازار رقابتی نشه پیشرفت ب کند خواهد بود.
در تصاویر زیباست، منتهی به عقیده بنده، ابعاد، خطوط و طرح کاپوت با چراغها هماهنگی ندارد و باعث شده چهره خودرو تنبل به نظر برسد، اینکه بخواهیم طراحی چراغها رو به سمت ترند پیش ببریم خوبه، اما نباید تناسب رو به هم بزنیم…
طرح درشت مشبک جلو پنجره با چراغها همخونی نداره، به نظرم باید از طرح دیگری و شبکه های ریزتری انتخاب بشه، یا با توجه به مشکل قبلی که عرض کردم، چراغها بزرگتر طراحی شوند و یا حتی یک تیکه شوند تا عدم تناسب اونها با سایر اجزا اینقد تو چشم نیاد…
یکی از نقاط مثبتی که دیده میشه اینه که بالاخره در این طراحی به نمای جانبی توجه شده و از سادگی در اومده…
البته بنده با توجه به تصاویر نظر دادم و شاید اگه از نزدیک خودرو رو ببینم نظرم شدت کمتر یا بیشتری پیدا کنه..
در کل زیباست…
خسته نباشید و دست مریزاد
و البته اینکه در جانمایی نشان ایران خودرو باید تجدید نظر بشه…
به عقیده بنده باید نشان در جایی قرار بگیره که طرح خطوط و طراحی بصورت مستقیم یا غیرمستقیم به اون ختم بشه.. مثل چیزی که در همه خودروسازهای مطرح و لوکس جهانی انجام میشه…
وقتتون بخیر
تارا و ریرا نباید حداقل یه خط امضای درست وحسابی و یکسری اشتراکات بصری متناسب با هم میداشتن؟؟؟؟؟ این وظیفه ی طراح هست که یکدفعه سوئیچ نکنه روی یک طرح بکلی بی ربط… هرچند ریرا زیبایی های خودشم داره ولی باید با کمی توجه به تارا طراحی میشد… حیف که بیتوجهی شده.ایشاالله اصلاح میشه.
جلوی تارا بنظر من بسیار قشنگ تر و موزون تر از ریرا هستش. (هر چند طراح ریرا، شاهین رو هماهنگ تر از تارا طراحی کرده انصافا)
ریرا از نمای جلو بطور بیش از نیاز و اغراق آمیزی خشن و اگرسیو طراحی شده در صورتیکه تارا علی رغم قیافه ی قدرتمند و مردانه، شکیل تر و خانوادگی تره. تانککه طراحی نمیکنیم!
اینجا ایرانه و انتخاب محدود! وقتی یک خودرو رو بیش از حد خشن طراحی میکنید، بطور طبیعی یعنی یکسری خریداران رو در نظر نگرفته اید.
از این بابت، تارا طراحی محتاطانه تر و معقول تری داره. حیف که چراغ سرتاسری عقبش رو بر خلاف نظر طراحش تغییر دادند الکی.
چهره ی جلوی تارا واقعا به دلم نشسته.
بهرحال هم به آقای کامران غزلی(سر طراح تارا) هم آقای حسین سلیمانی (سر طراح شاهین و ری را) و تیم طراحی بابت جرأت و هنرشون تبریک و خداقوت میگم. الهی که به بهترینهای جهانی برسید ایشالله…
تارا رو که این طراحی نکرده! و یک چیزی اینکه تارا طراحی خیلی ضعیفی داره
حسین سلیمانی واقعا بااستعداده
خدا کنه مهاجرت نکنه
با این فرمون خودروسازیمون مثل چین در عرض چند سال تبدیل به قدرت جهانی میشه