پس از حدود سه دهه، موتور XU7 به روز رسانی شد. موتور XU7 پلاس در واقع نمونه بهبود یافته موتور XU7 است. توانایی موتور بهینه ایران خودرو نسبت به قبل افزایش و مصرف سوخت آن، کاهش یافته است. در ابتدا، این موتور روی چهار محصول ایران خودرو نصب خواهد شد.
بیت ران – مهدی درفشی: حدود سه دهه است که موتور XU7 در خط تولید ایران خودرو، روی محصولات مختلفی نصب می شود. در ابتدا پژو 405 با این موتور وارد بازار شد. بازدهی مناسب موتور XU7 سبب شد تا ایران خودرو، این موتور را روی نخستین محصول ملی خود، یعنی سمند نیز نصب کند. پژو پارس نیز با تجهیز به این موتور، وارد بازار شد. اخیرا موتور XU7 بهینه و به روز رسانی شد. با رستم مهرزاد، مدیر پروژه انطباق موتور XU7 پلاس با خودروهای، پژو 405، پژو پارس و سمند، در مورد مشخصات و ویژگی های موتور XU7 پلاس گفت و گو کردیم.
بیت ران: تفاوت موتور XU7P با XU7 چیست؟
رستم مهرزاد: موتور XU7 پلاس به لحاظ طراحی جدید منیفولد ورودی هوا و قالپاق سوپاپ ظاهر متفاوت نسبت به موتور مبنا دارد، همچنین بعضی از قطعات اصلی موتور نیز از نظر طراحی جدید هستند، مانند میل بادامک، پوسته یاتاقان، میل لنگ، سر سیلندر، مجموعه شاتون، رینگ و پیستون، روغن موتور، مسیر گازهای خروجی از محفظه لنگ و کلاچ در XU7P نسبت به XU7 متفاوت است. نوع شمع و تسمه مورد استفاده در این موتور نیز ارتقاء یافته و دارای عمر بالاتر هستند. همچنین استفاده از ریل گاز و انژکتور CNG برای هر سیلندر یکی دیگر از فناوری هایی هست که در مدل دوگانه سوز این موتور استفاده شده است.
اصلاحات انجام شده برای افزایش عمر واشر سرسیلندر موتور XU7 پلاس
بیت ران: موتور XU7 مشکل سوزاندن واشر سر سیلندر دارد. آیا این مشکل در موتور XU7P رفع شده است؟ واشر سر سیلندر موتور XU7 پلاس چه تفاوتی با XU7 دارد؟
رستم مهرزاد: در موتور XU7P از واشر سر سیلندر مشابه موتور XU7 دوگانه سوز استفاده می شود که دارای بهبود کیفی است. همچنین در این موتور سیستم خنک کاری جدید طراحی و ساخته شده و با اضافه شدن منبع انبساط مجزا، هواگیری سیستم خنک کاری مشابه موتورهای TU5 و EF7 بطور اتوماتیک انجام می شود.
چگونگی افزایش توان موتور XU7 پلاس
بیت ران: توان موتور XU7 پلاس چقدر است؟
رستم مهرزاد: توان و گشتاور این موتور ده درصد افزایش یافته است. به طور مثال، دور موتور در سرعت ۱۲۰ کیلومتر بر ساعت نسبت به موتور قبلی حدود 500rpm کمتر است.که این میزان کاهش دور باعث کاهش استهلاک و همچنین کاهش میزان نفوذ صدای موتور به کابین می شود. طراحی محفظه احتراق جدید XU7P نسبت به موتور XU7 بهبود یافته و نسبت تراکم موتور از 9.3 به 10.5 افزایش پیدا کرده است.
دیسک و صفحه کلاچ بدلیل افزایش توان وگشتاور بزرگتر شده که علاوه بر بهبود عملکرد دارای دوام بیشتر نیز شده است. شتاب صفر تا ۱۰۰خودروی پارس با موتور مذکور، حدود یک ثانیه نسبت به قبل کاهش یافته است و با توجه به تست های انجام شده در شرایط استاندارد، به رقمی حدود ۱۲.۵ ثانیه رسیده است.
میانگین قدرت موتور XU7، حدود ۶۵ کیلو وات است. این رقم در موتور XU7 پلاس ۷۲ کیلو وات است. حداکثر توان موتور XU7 در دور 6000rpm و در موتور XU7 پلاس در دور 5500rpm حاصل می شود. گشتاور موتور XU7 در دور 3000 دور در دقیقه، حدود ۱۳۳ نیوتن متر بوده و در موتور XU7P گشتاور موتور ۱۴۶ نیوتن متر در دور 4200rpm است.
موتور XU7 پلاس را می توان موتوری بهینه تر و بروزتر از XU7 توصیف کرد. تکنولوژی موتور XU7 متعلق به ۳۰ سال گذشته است. اما با اعمال تکنیک های جدید، موتور بهبود یافته است. توان نسخه گازسوز موتور XU7P با توجه به افزایش نسبت تراکم، نسبت به XU7 نیزبهبود یافته است.
بیت ران: موتور XU7 پلاس هم هشت سوپاپ است؟
رستم مهرزاد: این موتور همانند موتور XU7 هشت سوپاپ است. خانواده XU از اولین موتورهای پژو هستند. در این خانواده موتور نیز موتور ۱۶ سوپاپ وجود دارد، همانند موتوری که روی پارس ELX و سیتروئن زانتیا نصب شده است. به علت داشتن هزینه های زیاد، از طرح ۱۶ سوپاپ شدن این موتور صرف نظر شده است.
تغییرات صدای موتور در XU7 پلاس
بیت ران: صدای موتور XU7P نسبت به XU7 کمتر است؟
رستم مهرزاد: دور آرام موتور نسبت به موتور مبنا حدود150rpm کاهش داشته و دور آرام آن 700rpm است. موتورXU7 و XU7P در دورهای پایین دارای سطح صدای یکسان بوده ولی در سرعتهای بالاتر موتورXU7P بدلیل دور کمتر (500rpm کمتر نسبت به موتور مبنا) دارای سطح صدای پایین تری نسبت به موتور مبنا است.
کاهش مصرف سوخت و روغن در موتور XU7 پلاس
بیت ران: کاهش مصرف سوخت موتور XU7P نسبت به XU7
رستم مهرزاد: از دیگر مزایای این موتور نسبت به موتور مبنا، می توان به کاهش ویژه مصرف سوخت اشاره کرد. مصرف روغن موتور XU7P نیز نسبت به XU7 کاهش یافته است. همه ی شرکت های خودروساز دنیا از جمله هیوندای و تویوتا نیز مصرف یک لیتر روغن در هزار کیلومتر پیمایش را مجاز می دانند. البته دلیل بر این نیست که سطح روغن موتور، حتما به ازای هر هزار کیلومتر پیمایش، یک لیتر کم شود. شاید یک موتور، اصلا روغن مصرف نکند یا موتور دیگری در هر هزار کیلومتر، ۲۰۰ سی سی روغن مصرف کند.
بیت ران: مصرف سوخت و مصرف روغن XU7 پلاس نسبت به XU7 چند درصد کمتر است؟
رستم مهرزاد: میانگین مصرف سوخت XU7 بین ۹.۱ تا ۱۰.۲ لیتر بود. هنگام تعریف پروژه، برای XU7P میانگین مصرف سوخت ۷.۷ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر هدف گذاری شد. اکنون به هدف خود رسیدیم. می توان گفت که میانگین مصرف سوخت پژو پارس مجهز به موتور XU7P حدود ۷.۷ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر است.
بیت ران: از لحاظ استاندارد آلایندگی، موتور XU7 پلاس در چه سطحی قرار می گیرد؟
رستم مهرزاد: این پیشرانه سطح استاندارد یورو۵ را به خوبی پاس کرده و مجوزها آن از سازمان محیط زیست و استاندارد ایران نیز دریافت شده است. محصولات مجهز به موتور XU7P می توانند استاندارد آلایندگی یورو ۵ با EOBD را پاس کنند.
بیت ران: درباره تغییر ریل سوخت در XU7 پلاس نیز توضیح می دهید؟
رستم مهرزاد:در موتور XU7P ریل سوخت نیز تغییر و ارتقاء نسبی پیدا کرده است.
موتور XU7 پلاس با نشان ایران خودرو
بیت ران: تاکنون، موتور XU7 نصب شده روی پژو ۴۰۵، پارس و حتی سمند، دارای لوگوی پژو است. موتور XU7 پلاس نیز با نشان پژو روی محصولات ایران خودرو نصب خواهد شد؟
رستم مهرزاد: موتور XU7P با نشان ایران خودرو روی محصولات نصب خواهد شد. حق مالکیت این موتور با ایران خودرو است. ۹۵ درصد از قطعات این موتور، ساخت داخل است.
بیت ران: نسبت به موتور XU7، در موتور XU7 پلاس ECU چه تفاوت هایی دارد؟
رستم مهرزاد: پلتفرم و سخت افزار ECU در موتور XU7 پلاس، مشابه با XU7 مبنا است. دراین پروژه نرم افزار ECU تغییر یافته و کالیبراسیون آن برای واریانت بنزینی و دوگانه سوز متفاوت است.
بیت ران: دریچه گاز در این موتور برقی است؟
رستم مهرزاد: چون در موتور XU7 دریچه گاز مکانیکی است، در موتور XU7P نیز همانگونه است. در آینده دریچه گاز برقی نیز روی این موتور نصب خواهد شد تا قابلیت نصب کروز کنترل ممکن باشد.
بیت ران: جعبه دنده موتور XU7 پلاس چه تفاوتی با جعبه دنده موتور XU7 دارد؟
رستم مهرزاد: در جعبه دنده موتور XU7 پلاس، نسبت دنده نهایی تغییر یافت و سبک تر شد. مابقی نسبت ها در جعبه دنده این موتور، مشابه با XU7 هستند. ماهیت جعبه دنده، مشابه با جعبه دنده پژو ۴۰۵ است.
بیت ران: این موتور روی چه محصولاتی نصب خواهد شد؟
رستم مهرزاد: این موتور روی خودروهای پژو ۴۰۵، پژو پارس و سمند نصب خواهد شد. نسخه تک سوز موتور XU7 پلاس روی خودروهای پژو پارس و سمند و نسخه دوگانه سوز، روی پژو ۴۰۵ و پژو پارس نصب خواهد شد. موتور XU7P روی پژو ۴۰۵ صرفا برای کاربری تاکسی نصب خواهد شد.
بیت ران: بازدهی موتور XU7 پلاس روی چه پارس بیشتر است یا سمند؟
رستم مهرزاد: از لحاظ توانایی، پژو پارس به خاطر سبک تر بودن می تواند شتاب بهتری داشته باشد. ولی از لحاظ ایرودینامیکی و تلفات مکانیکی، سمند بهتر است.
بیت ران: امکان اتصال جعبه دنده شش سرعته هست؟
رستم مهرزاد: درحال حاضر برنامه ای درخصوص استفاده از گیربکس شش دنده در محصولات مذکور با موتور XU7 پلاس در دست اجرا نیست. اما امکان تعریف جعبه دنده شش سرعته نیز برای پیشرانه XU7P وجود دارد.
بیشتر بخوانید:
ایکاش ظاهرشم یکم بهتر میشد و همه دل و روده اش پیدا نبود. عین موتورهای جدید درپوش داشت
اینم واشر میسوزونو مطمئنم
من تعمیر کارم ولی تغیر خاصی انجام ندادین فقط پول بگیری شده که مردم فریب بدین
مریدی از شیخی پرسید تعریف اختلاص چیست
شیخ گفت اون پروژه رو میبینی
مرید گفت نه
شیخ گفت افرین، برای همین پروژه که نمیبینی هزارد میلیارد خرج شده است!
(توی پرانتز شتاب پارس مگه 11 ثانیه نبود؟ الان با کاهش یک ثانیه ای شده 12.5 ثانیه!)
داداش ای ال ایکس تو جی پی اس ١٢/۵ثانیه میزنه تستهاشم هست. چطوری با موتور ایکس یو ٧ میگی ١١ ثانیه؟؟؟ادعای کارخونه همش دروغه. پارس ایکس یو بالای ١۴ثانیس مثل تیوفایو.بعید میدونم نسخه پلاس ١٢/۵ ثانیه باشه، بعدا تو تست جی پی اس مشخص میشه. ای اف سون تکسوز یازده زد تو جی پی اس
تو بیا اگه تونستی با سمند ای اف سون ۴۰۵ فابریک بزنی
چرا باکس فیلتر هوا شبیه موتور های تیو فایوهه نمیتونستن براش طراحی کنن؟
نمیخوایم چیزی حداقل ۱۶ سوپاپ میکردین ک حداقل شبیه ب elx قدیمی میشد
سلام به همه واقعا برای ایران خودرو متاسفام بااین تغییرات اگه جلو سمت راننده ضربه کوچک بخوره اولین خسارت به ESU چون چسبیده به قاب فن
من یکماه دارم استفاده میکنم
قبل از این tu5 داشتم انصافا خیلی خوبه
اصلا صدای موتور خیلی کم هست
تمام مشکلات موتور xu7 و tu5 روایت برطرف شده
اصلا ملوم نیس سمند داری😂😂تیوفایو فابریک سمند ای افو میزنه دیگ ب ای ال ایکس نمیرسه اصلا😂
Xu7 تو فرانسه با کیفیت فرانسه ۱۱ ثانیه نه ایران
درست هست. و شتاب پارس ۱۱ ثانیه بطور رسمی اعلامشده بود و در واقع هم همین شتاب رو داشت.
من پارس سال دارم۱۱ثانیه به۱۰۰رسوندم و دیدم که میتونه
کیلومترت خرابه
🦜😁
عزیز اون پارس tu5 بود
💚❤️💚❤️
ایکاش . دوباره 405 تولید میشد .😔
آخه 8 سوپاپ حداقل 16 می کردی
چی میگی
چرا موتر RC نمیزازن روش صفر تا صد بیاد پایین سرعت بره رو 350 اونوقت نتونی تو اتوبان بیشتر از 120بری
آرزو بر جوانان عیب نیست
تو بیا اگه تونستی با سمند ای اف سون ۴۰۵ فابریک بزنی
انگار انجینxumبرداشتن دوباره ساختنش فقط یکم بی درو پیکرتر درب سوپاپ برداشته شده
بجاش سمت باطری جعبه فیلتر زانتیارو گذاشتن
منیفولد xum زیر متور تا سرسیلندر هم همونxum با همون تراکم اگ این ماشین بخاطر گرفتن یورو۵ نبود میتونست توان بهتری بده و دیگ واشر عمل واشر زدنو مشاهده نمیکنیم
برای چی مثلاً ۴۰۵ رو تولید نمیکنید شما ها که کلا اینا رو از ۴۰۵ کپی کردید بعد میگید روی پژو پارس سمند نصب میکنیم چون ماشین های خودتون این موتور اگه روی ۴۰۵ نصب بشه پیشرانه بهتری خواهد داشت
یه چیز دیگه واقعا قیافه موتور زشت شده اول که دیدم یاد موتور آردی افتادم .
انگار ۴ تا موتور رو با هم ترکیب کردین یه چیز ناقص و علیل به وجود اومده
دقیقاً
عجب گندی زدید به ظاهر و باطنش ایران خودرو آشغال ساز
در سوپاپش منو کشته
طراحی قاسم ۶ ساله از گناباد
داداش مصرف کننده و خریدارش هست،تولید هم میشه.
ببین واسه همین موتور ۲ سال دیگه چطوری مردم از رو سر هم یورش میبرن
کاش سیستمه میومد ماهم رادیات رومنبع انبساط دارمیخریدیم
16سوپاپ نمیتونن بزنن الکی ادعای هزینه بالا میکنن
اینم واشر میزنه😂
واشر جدید در راه …
چرا ننوشته چند اسبه
اصلا اسب نیست!
۸سوپاپ آخه ؟ چون هزینه بالا بوده ؟
خودتونین
اگه بوش تر باشه بازم واشر میزنه
اصلا اگه واشر نزنه ک مکانیک ها و نمایندگی قطعات رو به کی بندازن
۱۱۸
ماکسیما و چند تا ماشین دیگه هم تر هستند
این خرم نیست چه برسه به اسب
این حالا نسخه ی آزمایشی هستش
اما در نسخه های بعدی انشالله که بهتر میشود
مصرفش رو پایین بیارن بین تمام ماشین ها بهترین میشه
… با این موتور ساختنتون
داداش قیمتش در بازار آزاد چنده؟؟؟
به یک جمله اکتفا میکنم
ما را به خیر شما اُمید نیست؛ شَر مَرِسانید
حداقل یه کاور برای موتور میذاشتن عین دل و روده سگ همه چی معلوم نباشه
برو بینم بابا کجا تولید میشه الکی میگن
هیچکدام به گرد ef7 نمیرسه حتی elx سمند صد مرتبه بهتر از این ها هست؟؟
بیا پایین
اخرش نفهمیدیم چی ساختن تو کشور های خارجی بحث اسب بخار میشه رو 600 به بالا دارن کار میکنن کارخونه افتابه سازی ما هم 5 تا اسب بخار کم میکنه میگه 10 تا سرعتش رفت بالا ههههههه
الان با توجه به مشخصاتی که تو سایت ایرانخودرو گذاشته قدرت و گشتاور موتور کاهش پیدا کرده ضریب انبساطش هم تغییری نکرده ممکنه شفاف سازی کنید کدوم اطلاعات درسته
شبیه موتور اردی شده . همه چی بیرونه . من خودم روا سال داشتم یکن تغییر دادم تو سیم ها و لوله ها تا تونستم یه درب موتور بذارم خیلی هم با کلاس شد . ینی اینم نمیتونستن بکنن ؟
نه مشکل واشر رو حل کردن نه 16 سوپاپش کردن
یعنی همونه فقط بخاطر تغییرات کوچکی که انجام دادن میخوان …
با سلام من خودم پژو با موتورxu7 دارم یکی از بزرگترین ایرادات این موتور مربوط به طراحی سرسیلندر میشه که بدلیل اینکه دو تا سوپاپ دود در کنار هم قرار گرفته حرارت در اون قسمت از محفظه احتراق و سرسیلندر زیاده و اکثراً با عث از بین رفتن واشر میشه از قرار معلوم در اون قسمت هیچ تغییری صورت نگرفته و همه اینهایی که نوشتی کشکه فقط برای ترکه کردن جیب مردمه.
وقتی فیلم درگ میذارید از این آشغالای ساخت داخل و میزارید شبکه های مجازی و زیرشم می نویسید سلطان باید به فکر این روزها هم باشید هم میهنان عزیز. تمام این تغییرات رو قبلا تو شبکه های مجازی دیده بودم که تعمیرکاران برای پایین اوردن دما و یا بهبود شتاب این کارارو میکردن. بنظرم شرکت های سایپا و ایرانخودرو باید هرچه سریع تر جمع بشوند و خودرو از خارج وارد بشود، و بعد از آن با شرایط عادلانه زمینه های احداث کارخانه های مدرن خودرو سازی با مالکیت عمومی فراهم بشود و تمام مدیران این دو خودروساز متخلف به دادگاه کشیده بشوند
موافقم
پلتفرم سمند و موتور EF7 هر دو توسط شرکت سئات اسپانیا طراحی شدن ولی چون استاندارها رو پاس نکردن توسط ایران ایرانخودرو خریداری شدن اول بنام ملی بعدش گندش درومد کسانی که خودرو با موتور EF7 دارن سنسور میل سوپاپ باز کنید دم دستم هست انگشتشون در محل نصب سنسور فرو کنید کلی براده حاصل سایش موتور بهش میچسبه من تا امتحان نکردم باورم نمیشد واقعا جای تاسف داره
عجب!!!
حیف این متور . ای کاش ۱۶ سوپاپ میکردید
ضرب المثل: خر همان خر است، پالانش عوض شده
با سلام انشالله موتور خوبی از آب در میاد من یکیشو گرفتم. انشالله خیره همگی با هم دعا کنید.
عزیز جان با دعا و سلام و صلوات که مشکل حل نمیشه.طراحی از اساس کلی ایراد داره
چطوره داداش؟
خلاصه بنداز بندازه !!!!
خرهمون خره پالونش عوض شده،ایرانخودرو آشغال ساز
اگه همین پارس با موتور EF7 بود
دلم میخواست بدونم کدوم ماشین ایرانی به گرد پای این پارس میرسید :)))))
سلام
با این طرحی که واسه هواگیری خودکار اجرا کردن خواستن از واشر زدن جلوگیری کنن
چرا سوپاپ دود در سیلندر 2 و 3 رو جابجا نمیکنن که کنار همدیگه نباشن؟؟؟ کار سختیه؟ یا درآمدزایی نداره؟؟
چرا از پیستون بهینه استفاده نمیکنن که دیگه مشکل سوپاپ کج کردن و تراشکاری حذف بشه؟؟(درآمدزایی نداره)
ماشینای موتور پژو یک دنده کم دارن و بخاطر همین مثلاً در دنده 5 دور موتور 3000 سرعت سمند ساده 108 کیلومتره در پارس ساده حدود 100 کیلومتره
ولی در پراید موتور یورو2 دنده 5 و دور 3000 سرعت 120 رو نشون میده و همین مسئله باعث مصرف پایین این ماشین شده
خانواده ایرانخودرو اگر بخواد دنده 5 با دور 3000 سرعت 120 رو نشون بده موتور تنبل میشه و شتاب خیلی میاد پایین، پس باید یک دنده اضافه کنن
یا اینکه سیستم موتور رو تقویت کنن
داداش پالانش هم همونه!!
قیمتشم از پارس TU5 بیشتره!!!!!!!!!!
هر ماشینى میخرید و سعى کنید موتور tu5 باشه حتى ماشین دست دوم.
چون واقعا کم خرج و با کیفیته.
با این موتور های هشت سوپاپتون . تهش همتون توی آینه ای اف هستین
این آش کشک خاله باید بخوری همینه
هقمون همینه.خودمون خاستیم اینجوری سرمون بیاد
اون برادری که میگه اف سون برا شرکتی اسپانیایی بوده به عرضش برسونم که این موتور طراحی شرکت زیمنس آلمانه و برای ایرانخودرو طراحی کرده، کل اون حرفاتم اشتباهه.
چرا توی ایران همه چیز مادام العمر هستش ، خب ایران خودرو و سایپا چی دارند که فقط اشغال به مردم تحویل می دهند
واقعا لیاقت ما از مردم ترکیه ، یا اعراب کمترهستش؟
یا ثروت مان ؟
مطابق اعلام رسمی ایران خودرو در سایت این موتور نه تنها افزایش توان ندارد بلکه کاهش توان دارد از ۱۰۰ اسب شده ۹۷ و از ۱۵۴ نیوتون متر گشتاور شده ۱۴۶ ، با شیطنت جوری میگه یک ثانیه شتاب کاهش دارد که خواننده فکر میکند یعنی بهبود اما در واقع یعنی افزایش و تنبل شدن ماشین
سال 2022 مافیای خودروی کشور موتور 30 سال پیش رو یه رنگ و لعاب دروغ کردن بهمون به عنوان پلاس تحویل میدن . ما هم کلی ذوق میکنیم . لعنت بر این دو خودروساز دزد . لعنت بر همتون . بامید ورشکستگی و نابودی ایران خودرو و سایپا