چرا تولید خودرو های دوگانه سوز از سوی خودروسازان داخلی کاهش یافته است؟

از دست ندهید

تولید خودرو های دوگانه سوز کاهش پیدا کرده است. این آماری است که از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت منتشر شده است. براساس این آمار تولید خودرو های دوگانه سوز در دو ماه نخست امسال و نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش یافته است.

بیت ران – از جمع خودروسازان داخلی تنها ایران‌ خودرو خودرو های دوگانه‌ سوز تولید می‌کند. البته تیراژ این محصولات طی دو ماه ابتدایی امسال و در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته افزایشی بوده است. طبق آمار ارائه شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت، در مجموع سه هزار و ۷۴۹ دستگاه خودروی دوگانه‌سوز تا پایان اردیبهشت امسال به تولید رسید. تولید این خودروها نسبت به دو ماه نخست سال گذشته کاهش ۲/ ۵ درصدی را نشان می‌دهد.

تمامی این محصولات در ایران‌ خودرو به تولید رسیده‌اند. دیگر شرکت‌ها مانند سایپا، پارس خودرو و همچنین خودروسازان بخش خصوصی، محصول دوگانه‌سوزی طی دو ماه امسال تولید نکرده‌اند. سایپا و پارس خودرو پیش‌ تر پراید و تیبا را علاوه‌بر مدل بنزینی، به‌صورت دوگانه‌سوز نیز تولید می‌کردند. اما این روند متوقف شده است. ضمن آنکه پراید کلا از چرخه تولید حذف شد.

خودروسازان میل به تولید خودرو های دوگانه سوز ندارند

تیراژ ضعیف کمتر از چهار هزار دستگاهی خودروهای دوگانه‌سوز در دو ماه ابتدایی امسال نشان می‌دهد خودروسازان میل چندانی به تولید این مدل خودروها ندارند. تقاضای قابل‌ توجهی نیز برای آنها وجود ندارد. در آمار وزارت صمت مشخص نیست چه تعداد از دوگانه‌سوزهای تولیدی مختص ناوگان تاکسیرانی است. با این حال این احتمال قوی وجود دارد که بیشتر این محصولات (به استثنای مدل پژو پارس) به این ناوگان اختصاص پیدا کرده باشند.

ایران خودرو تمام خودرو های دوگانه سوز را تولید کرده است

چندی پیش خبر رسید که ایران‌ خودرو قصد دارد تا پایان سال ۳۰ هزار تاکسی تحویل ناوگان حمل و نقل عمومی بدهد. هرچه هست، آمارهای منتشر شده توسط وزارت صمت نشان می‌دهد ایران‌ خودرویی‌ ها به تنهایی تمام مدل‌های دوگانه‌ سوز خودروسازی کشور را طی دو ماه امسال تولید کرده‌اند. طبق آمار، این شرکت در حال حاضر پژو ۴۰۵ و پژو پارس را در سایت خراسان و سمند را در سایت تبریز به‌صورت دوگانه‌سوز تولید می‌کند.

در میان این سه محصول، ایران‌خودرو توانسته تا پایان اردیبهشت سال‌جاری در مجموع هزار و ۱۰ دستگاه پژو ۴۰۵ را به‌صورت دوگانه‌سوز تولید کند. این آمار نشان می‌دهد ایران‌ خودرو در تولید پژو ۴۰۵ دوگانه‌ سوز طی دو ماه امسال و نسبت به مدت مشابه سال گذشته، نزدیک به ۵۶ درصد افت کرده است. اما ایران‌خودرو تا پایان دومین ماه امسال، در مجموع دو هزار و ۵۹۵ دستگاه سمند دوگانه‌سوز را به تولید رسانده است. بدین ترتیب توانسته تا تیراژ آن را نسبت به دو ماه ابتدایی سال گذشته بالا ببرد.

بر این اساس، تولید سمند دوگانه‌ سوز طی دو ماه نخست امسال و نسبت به مدت مشابه سال گذشته بالغ بر ۱۰۸ درصد رشد کرده است.

سمند در مدل دوگانه‌سوز نیز جزو خودروهایی است که در ناوگان تاکسیرانی مورد استفاده قرار می‌گیرد. بنابراین بعید نیست بخش قابل‌توجهی از تولید این خودرو جهت ارائه به این ناوگان باشد. در نهایت اما ایران‌ خودرو طی دو ماه ابتدایی امسال تنها ۱۴۴ دستگاه پژوپارس دوگانه‌سوز را نیز تولید کرده است. این تعداد نسبت به مدت مشابه سال گذشته، افت را نشان می‌دهد. بر این اساس، تولید پارس دوگانه‌ سوز به میزبانی سایت خراسان ایران‌ خودرو، بیش از ۶۸ درصد افت داشته است.

منبع: دنیای اقتصاد

بیشتر بخوانید:

اصلاح کارت خودرو دوگانه سوز هایی که غیرمجاز دوگانه سوز شده اند

وعده از سرگیری تولید خودروهای سواری دوگانه سوز در ایران خودرو




پاسخ دادن

دیدگاه خود را وارد کنید
لطفا نام خود را وارد کنید

آخرین اخبار

الزامات سفر نوروزی + جدول بازدید و سرویس دوره‌ای خودروهای داخلی

الزامات سفر پیش‌نیاز هر سفر ایمنی است و هر راننده باید پیش از شروع سفر آن را فراهم کند....

پست‌های مرتبط