کارت سوخت و شرایط استفاده از آن به چالشی تازه بدل شده است.
بیت ران- محدودیت سوخت گیری وانت بارها براساس کارت سوخت منجر به افزایش قیمت حمل و نقل جاده ای شده بود اما حالا خبر می رسد که سقف محدودیت کارت سوخت وانت ها براساس بارنامه صادر شده توسط سازمان راهداری حذف شده است.
سقف سهمیه سوخت وانت بارها حذف شد
به گفته مدیرکل دفتر حمل و نقل کالا سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای «ضرورت دارد از ابتدای بهمنماه، وانتبارهایی که در جادههای بین شهری تردد میکنند، اسناد حمل یعنی بارنامه دریافت کنند و در صورت دریافت بارنامه، تردد آنها ثبت و پیمایش آنها محاسبه میشود و معادل آن پیمایش سوخت به ناوگان وانتی اختصاص مییابد.»
برای وانتبارها کم مصرف 300 و برای وانتبارها پر مصرف 400 لیتر به صورت علیالحساب در نظر گرفته شده است.
این سهمیه از ماه آینده (بهمن 98) بر اساس اسناد حمل به وانتبارها سوخت تعلق میگیرد.
صاحبان و رانندگان این ناوگان باید تا اول بهمن 98 کارت هوشمند را دریافت کنند تا بتوانند بارنامه حمل بگیرند.
از تمام صاحبان و رانندگان وانت بارها تقاضا می شود به مراکز مجاز صدور کارت هوشمند در سراسر کشور مستقر در پایانههای ادارات کل برای ثبت نام مراجعه نمایند.
تعریف جداول شاخص اندازه گیری مصرف سوخت براساس ناوگان وانت های کشور
عبدالهاشم حسننیا تاکید کرد: «جداول شاخصهای اندازه گیری سوخت بر اساس پیمایش ناوگان وانتبار در حال آماده سازی است. در جداول سقفی وجود ندارد و در ازای ارائه هر تعداد اسناد حمل، سوخت تخصیص داده میشود.»
حسن نیا با اشاره به رانندگانی که تاکنون نسبت به ثبت نام کارتهای هوشمند اقدام نکرده اند، تاکید کرد: این افراد باید به مراکز ثبت نام کارت هوشمند در سراسر کشور مراجعه و نسبت به دریافت آن اقدام کنند.
این مراکز شامل ادارات کل راهداری و حملونقل جادهای استانها، نمایندگیهای سازمان در شهرستانها، مراکز صدور کارت هوشمند در پایانههای بار کشور میشود.
همچنین با مراجعه به سایت سازمان راهداری و حملونقل جادهای میتوانند نزدیکترین محل صدور کارت هوشمند به محل سکونت یا کار خود را شناسایی کنند.
وی بیان کرد: هزینه دریافت کارت هوشمند ناوگان وانت بار 20 هزار تومان و کارت هوشمند راننده نیز 20 هزار تومان در نظر گرفته شده است.
مالکان و رانندگان وانتبار با در اختیار داشتن رسید کارت هوشمند راننده و ناوگان میتوانند نسبت به دریافت بارنامه اقدام کنند.
بیمه شخص ثالث، ضامن سوخت گیری شما!
شهرام رضایی مدیر برنامهریزی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی، درباره پیامکهایی که طی روزهای گذشته برای برخی افراد مبنی بر باطل شدن کارت سوخت در صورت عدم دریافت بیمه شخص ثالث ارسال شده، گفت:
در ماده ۴۸ قانون بیمه اجباری شخص ثالث شرح این موضوع وجود دارد.
نیروی انتظامی موظف هستند از صدور کارت هوشمند سوخت برای افراد فاقد بیمه شخص ثالث خودداری کنند.
این پیامک ها اخطار مرحله اول است.
ما یک مرحله اخطار دوم هم داریم و سپس کارت هوشمند سوخت آن افراد ابطال خواهد شد.
رضایی در ادامه گفت: در این قانون ذکر شده که ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت موظف است از صدور کارت سوخت و تخصیص سهمیه برای وسایل نقلیه فاقد بیمه خودداری کند.
در یک تبصره از این قانون بیمه مرکزی و نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران مکلف هستند اطلاعات مربوط به وسایل نقلیه مذکور را در اختیار ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت قرار دهند.
رضایی در ادامه توضیح داد: با اینکه بیمه شخص ثالث، یک بیمه اجباری برای ایمنی مالکان وسایل نقلیه است، هنوز عدهای اقدام به دریافت آن نکردهاند.
اگر این افراد پس از دو مرحله اخطار نسبت به گرفتن بیمه شخص ثالث اقدام نکنند، کارت هوشمند سوخت آنها باطل می شود. برای صدور مجدد کارت هوشمند سوخت، باید ابتدا بیمه شخص ثالث خود را دریافت کنند.
بیمه مرکزی، مرجع ثبت بیمه نامه شخص ثالث
رضایی در پاسخ به این سوال که «اگر فردی بیمه شخص ثالث داشته و پیامک اخطار ابطال کارت سوخت برای او ارسال شده، تکلیفش چیست؟»
گفت: آن شخص باید به بیمه خود مراجعه کرده و استعلام کند آیا بیمه شخص ثالث وسیله نقلیهاش در سامانه بیمه مرکزی ثبت شده یا خیر.
اگر بیمه شخص ثالث در بیمه مرکزی ثبت نشده باشد، آن وسیله نقلیه فاقد بیمه شخص ثالث به حساب میآید.
با این وجود برخی از افراد با مشکل دیگری مواجه شده اند.
پیامک اخطار برای عدم اختصاص سهمیه بنزین برای این افراد ارسال شده است.
اما بیمه شخصی ثالث این افراد فعال است.
دفاتر بیمه نیز اطلاعاتی از علت ارسال این پیامک ندارند.
فعال بودن بیمه به معنی آگاهی بیمه مرکزی از صدور بیمه شخص ثالث است.
در صورت قطع شدن کارت سوخت، مرجعی برای پاسخگویی اعلام نشده است.
امید است در روزهای آتی اطلاع رسانی لازم در این خصوص انجام گیرد.
بیشتر بخوانید:
گازسوز کردن خودرو آری یا خیر؟ / میزان مصرف سوخت در خودروهای دوگانه سوز
ثبتنام مالکان خودرو و موتورسیکلت بدون کارت سوخت + جزئیات
سرنوشت کارت سوخت پس از خرید خودروی دستدوم